Hardware encoding not working in NoMachine session

Forum / NoMachine for Linux / Hardware encoding not working in NoMachine session

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #46643
    taiziccf
    Participant

    Confirmed hardware encoder/decoder is working on Linux Ubuntu 22.04/23/04/24.04, but NoMachine just not using it. Any suggestion?

    Thank you

    #46656
    taiziccf
    Participant

    result from vainfo

    chchia@linux:~$ vainfo

    libva info: VA-API version 1.19.0

    libva info: Trying to open /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/iHD_drv_video.so

    libva info: Found init function __vaDriverInit_1_18

    libva info: va_openDriver() returns 0

    vainfo: VA-API version: 1.19 (libva 2.12.0)

    vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics – 23.2.3 ()

    vainfo: Supported profile and entrypoints

    VAProfileNone                   : VAEntrypointVideoProc

    VAProfileNone                   : VAEntrypointStats

    VAProfileMPEG2Simple            : VAEntrypointVLD

    VAProfileMPEG2Main              : VAEntrypointVLD

    VAProfileH264Main               : VAEntrypointVLD

    VAProfileH264Main               : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileH264High               : VAEntrypointVLD

    VAProfileH264High               : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileJPEGBaseline           : VAEntrypointVLD

    VAProfileJPEGBaseline           : VAEntrypointEncPicture

    VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointVLD

    VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileHEVCMain               : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCMain               : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileHEVCMain10             : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCMain10             : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileVP9Profile0            : VAEntrypointVLD

    VAProfileVP9Profile0            : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileVP9Profile1            : VAEntrypointVLD

    VAProfileVP9Profile1            : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileVP9Profile2            : VAEntrypointVLD

    VAProfileVP9Profile2            : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileVP9Profile3            : VAEntrypointVLD

    VAProfileVP9Profile3            : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileHEVCMain12             : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCMain422_10         : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCMain422_12         : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCMain444            : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCMain444            : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileHEVCMain444_10         : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCMain444_10         : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileHEVCMain444_12         : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCSccMain            : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCSccMain            : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileHEVCSccMain10          : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCSccMain10          : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileHEVCSccMain444         : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCSccMain444         : VAEntrypointEncSliceLP

    VAProfileAV1Profile0            : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCSccMain444_10      : VAEntrypointVLD

    VAProfileHEVCSccMain444_10      : VAEntrypointEncSliceLP

    #46657
    taiziccf
    Participant

    On Linux host Intel 12400 Alder Lake GPU with hardware encoder/decoder working

    On Windows nodes using Nvidia RTX3060

     

    Attachments:
    #46697
    Britgirl
    Participant

    Hi,

    on the Linux machine can you follow the instructions in this article?

    How to use Intel H.264 HW encoder with NoMachine
    https://kb.nomachine.com/AR09O00938

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.